Vieraita Voloksesta (16.9.2015)

01.07.2007

Stasis Leoforio-bussipysäkki paikoilleen ja odotusta Kouvolan Pyhän ristin kirkon edustalla.

Bussi saapuu tuoden mukanaan Kreikan Voloksesta yli neljäkymmentä vierasta, joiden on tarkoitus esiintyä Kouvolassa. Ryhmässä on kuoro, tanssiryhmä, orkesteri, paikallisen pappi ja lehden sekä läänin kulttuuriedustaja.

Päivä alkaa liturgialla Kouvolan Pyhän ristin kirkossa, jossa kuoro hoitaa osan lauluosuuksista.

Kahvitilaisuuden jälkeen alkaa kirkkokonsertti, jossa esiintyy Voloksen kirkkokuoro. Bysanttilainen musiikki mieskuoron esittämänä on aivan upeaa kuunneltavaa.

Voloksentanssijat2007

Tanssinopetustilaisuudenhan piti alkaa  jo kello kolmetoista!´ kyselee moni hermostunut tanssinharrastaja. Odotus palkitaan kun kreikkalaisten tanssien opettaja Alexandra Karagianni ryhmineen saapuu Kouvola-Talon tanssisaliin.

Ena, dio tria, tessera, pende… oikea jalka oikealle, vasen oikean taakse , oikea oikealle , vasen etuviistoon oikean etupuolelle… Tässäpä alkuaskelia kreikkalaiseen tanssiin.

Kaiken lopuksi: Vain viisi askelta ja kaikki hyvin nopeasti pende -pendozalis …. eipä olekaan niin helppoa kuin miltä näyttää kun sen osaa!

Voloksenkuoro2007

Kello 16.00 orkesteri ja tanssiryhmineen on valmiina aloittamaan esityksen Kouvola-Talon musiikkisalissa.

Ohjelmistossa on Kreikkalaista musiikkia, tuttuja ja tuntemattomia sävelmiä, kuoron ja orkesterin säestyksellä.

Esitys saa kunnon aplodit ja tanssiryhmän esityksistä varsinkin miestentanssi hasapiko saa yleisön valtoihinsa.

Koko tapahtuman järjestely alkoi puolitoista vuotta sitten siitä, kun pohdimme, mitä Suomi-Kreikka yhdistysten liitto voisi seuraavana vuonna järjestää. Tuolloin Jukka Jauhiainen liittomme varapuheenjohtaja ja Kotkan Seudun Kreikan Ystävien puheenjohtaja toi esiin Haminan kirkon 170 v. juhlan. Oli järkevää yhdistää tapahtumat ja koska Jukalla on yhteyksiä Kreikan suuntaan enemmän, hän on hoitanut ryhmän käytännön järjestelyt. Kouvolan Seudun Suomi-Kreikka yhdistys vastasi Kouvolan tapahtumien onnistumisesta.

Mikko Piironen