MAJOITUSTA JA PYSSYMIEHIÄ

-ote matkalta Peloponnesoksella 2002

Auto oli vuokrattu jälleen muutamaksi päiväksi. Ajellaan Peloponnesoksen länsirannikkoa rantatietä Kalo Nerosta pohjoiseen. Kaiafa-järvi on pieni lintukeidas matkalla. Suunta kohti Pirgosin kaupunkia, josta varmaankin löytyy yösija matkalaisille. Ei näy nyt ’room to rentteiä’ eikä paikallista mummoa jolta voisi majapaikkaa kysyä. Mutta muistuupa mieleen, että tulomatkalla oli hiukan matkaa taaksepäin huoneita vuokralla. Sinne…

Majapaikan pihalla ja eteisessä palaa valo. Huhuilemme ja etsiskelemme, mutta ketään ei näy eikä kuulu. Eteisen pöydällä on puhelin ja sen vieressä lappu, jossa kreikan- ja englanninkielellä toivotetaan tervetulleeksi ja pyydetään soittamaan, jotta henkilökunta saapuu paikalle. Näin tehdään ja lopulta yöpaikka on varmistettu; oikein huoneisto jossa on oma keittiö ja iso parveke.

Aamun sarastaessa valkenee myös majapaikan luonne. Olemme viettäneet yön kotieläinten seurassa.

Keittiön lavuaarissa pyörii koppakuoriainen ja ampiainen. Omassa huoneessa koppakuoriainen yrittää päästä matkaan mukaan kiipeämällä kenkään, mutta eihän sitä toisten eläimiä mukaan voi ottaa.

Aamupalaksi pähkinöitä, keksejä ja hedelmiä; mandariineja ja appelsiineja ympärillä notkuvista puista. Sitten jaksaakin taas mennä. Vähän matkan ajomatkan päässä pysähdys Krestenassa, Paikallinen mies polkupyörineen pysähtyy kysymään minne olemme matkalla. Hän kertoo hiukan paikan historiasta ja lopuksi vetää poveltaan aseen esiin ja näyttää mitä miltä on Turkkilaisita. Onneksi ei ammu pyssyllä laukauksia!

Mitähän vielä? Matka kuitenkin jatkuu onnellisesti kohti Olympos-vuorten jumalia ilman muita kommelluksia.

Mikko Piironen

MATKAMUISTOJA

Tämän matkakertomuksen löydät kokonaisuudessaan Keski-Savon Kreikanystävien sivulta: www.savonkreikka.com

Jaa: